lauantai 9. huhtikuuta 2016

Kreikkalainen voileipäkakku


Erääseen kokoukseen pyydettiin kaksi voileipäkakkua perinteisten voileipien sijaan, sillä kokous oli sillä kertaa astetta arvokkaampi. Toivomus oli, että toisessa kakussa on kasvistäyte ja toisessa kalatäyte. Tämä voileipäkakku se kasvistäytteinen, kalakakusta kerron erikseen. 

Voileipäkakku on kasattu pyöreään rengasvuokaan eli kuivakakkuvuokaan. Kakussa on ruis- ja täysjyväpaahtoleipää neljässä kerroksessa yhteensä 16 leipäpalaa. Pohjat on kostutettu maitojuomalla. 


Täytevälejä on kolme, joista kahdessa on mm. aurinkokuivattua tomaattia, salaattijuustoa (fetan tyyppinen), ruohosipulia ja valkosipulia. Keskimmäinen täytekerros pitää sisällään kurkku-valkosipulitäytteen. Kakku on kuorrutettu tuorejuuston ja kerman seoksella. Koristelussa on käytetty salaattijuustoa, oliiveja, kirsikkatomaatteja, kurkkua ja ruohosipulia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti